Frågor och svar

Kan man provträna gratis?

Det är gästträning/drop-in som gäller och det kostar 125 kr.

Får en vän/kompis följa med och träna?

Det är gästträning/drop-in som gäller och det kostar 125 kr. Vännen/kompisen ska föranmälas om träning sker efter obemannade tider.

Vad är det för åldersgräns som gäller?

Vi har 15-årsgräns på vårt gym och 12-14 årsgräns vid träning i målsmans sällskap.
Med målsman menas familjemedlem över 18 år som har aktivt medlemskap på gymmet.

Vad menas med startavgift?

Startavgiften är en engångskostnad på 300 kr som man betalar när man blir kund. Vid avbrott längre än tre (3) månader debiteras en ny medlemsavgift.

Hur kan jag betala mitt medlemskap?

Du kan välja mellan tre olika betalningssätt – månadsvis dragning via autogiro, kontantköp eller faktura.

Hur fungerar Personlig Träning?

Önskar du personlig träning kan vi erbjuda flera färdiga paket (se personlig träning). Vill du veta mer om personlig träning är du välkommen att ringa till receptionen eller besöka oss på Dammgatan 12.

När ska man avboka sin tid med personlig tränare?

Avbokning av tid med personlig tränare ska göra senast 24 timmar innan avtalad tid. I annat fall debiteras full avgift.

Hur bokar jag pass?

Som medlem har du inloggningsuppgifter för att boka pass. Icke medlem kan boka i mån av plats genom att ringa till receptionen och gästboka sig.

Jag hittar inte mitt medlemskort?

Alla våra träningskort är personliga. Förlust av kort anmäls till receptionen vid besök eller via telefon för att spärras. Nytt kort debiteras med 150 kr.

Kan jag avsluta mitt medlemskap?

Vill man avsluta sitt avtal ska en uppsägning inkomma till kontakt@friskvardshuset.net, ange namn och personnummer och invänta bekräftelse. Uppsägningar via telefon godkänns ej. 

Kan jag överlåta mitt medlemskap?

Eftersom vi inte har bindningstider finns det då inte möjlighet till någon överlåtelse. Gäller även kontantavtal oberoende avtalstid. 

Hur länge kan jag pausa mitt kort?

Du som kunden kan pausa ditt medlemskap på Friskvårdshuset så länge som det är giltigt. Paus kan beviljas under en period om 30 dagar, 60 dagar och 90 dagar. Mer om detta kan ni läsa på hemsidan under ”medlemsvillkor

Avslutas mitt medlemskap automatiskt?

Autogirokund: När bindningstiden enligt det tecknade avtalet har gått ut löper avtalet på tillsvidare med en uppsägningstid om två (2) kalendermånader. Kontant-/fakturaavtal: Avslutas automatiskt.

Hur lång uppsägningstid har jag?

Autogirokund: uppsägning av autogiro kan ske först om två (2) kalendermånader. Uppsägning av avtalet skall göras till Friskvårdshuset via blankett i receptionen eller maila till info@friskvårdshuset.net.

Vad händer om man missar att betala månadsavgiften?

En faktura kommer att skickas till din bokföringsadress och en förseningsavgift tillkommer med 100 kr per obetalt tillfälle samt en fakturaavgift med 56 kr.

Kan jag ha samma träningsskor inne som ute?

Nej. Maskiner och löpband tar skada när grus kommer in i maskineriet. Under reparationstiden är maskinerna obrukbara och det är då i första hand medlemmarna som drabbas. Reparations- och städkostnader påverkar också våra träningspriser. För allas trevnad använd inneskor.

Kan jag förvara min träningsskor på gymmet?

Träningsskor får inte lämnas kvar på skohyllan av hygieniska skäl. De skor som står kvar vid stängningstid flyttas till en särskild korg som töms var 4:e vecka. Det finns skåp att hyra hos oss för enbart 25 kr/mån om man vill lämna kvar sina grejer.

Får barn vistas på gymmet?

Vår träningslokal och ingen lämplig plats för barn. Vi rekommenderar att inte ta med barn in på gymmet. Ni som väljer att bortse rekommendationen ansvarar för barnets vistelse i barnrummet. Barnen bör helst vistas i barnrummet eller foajén. Föräldrar ansvarar för barn som vistas i barnrummet eller väntar i foajen.

Undantag:

Sovande spädbarn i vagn. Detta gäller under dagtid 8-15 och vagnen ska stå i entrén men får inte blockera utgången. Ungdomar mellan 12-14 år får träna tillsammans med målsman, då båda har löst ett medlemskap alternativt betalar för drop-in.

Kan jag använda min egen mobiltelefon?

Ja. Vänligen ta hänsyn till andra medlemmar som tränar när ni väljer att tala i mobiltelefon under träning. Vid viktiga samtal, gå åt sidan och ge plats åt övriga tränande.

Vad spelar ni för bakgrundsmusik på gymmet?

Bakgrundsmusik på gymmet består av spellistor från Spotify. Musiksmaken varierar och det blir självklart svårt att tillmötesgå allas önskemål. Vi rekommenderar att de som vill ha musik vid träning tar med egen musik (t.ex. Ipod).

Det är jobbigt att leta efter vikter i gymmet?

Varje medlem ansvarar att vikter som används ställs tillbaka på viktställ efter användning. På anläggningen finns många uppställningsplatser att ställa tillbaka vikterna. Undvik att ställa viktplattor på golvet eller lutandes mot väggar.

Hur gör man för att få kvitto för friskvårdsersättning?

Autogirokund: Kontakta oss så hjälper vi dig. info@friskvardshuset.net

Fakturakund: Fakturan tillsammans med medlemsavtalet är fullgott underlag för friskvårdsersättning.

Kan jag makulera mitt autogiroavtal?

Ja det har du rätt att göra. Om du makulerar ditt medgivande och har ett aktivt medlemskap så kommer en faktura att skickas till din bokföringsadress och en förseningsavgift tillkommer med 100 kr per obetalt tillfälle samt en fakturaavgift med 56 kr.  Se till att avsluta ditt medlemskap innan du avslutar ditt autogiro.

Om jag byter kontonummer behöver jag meddela er?

Ja. Byter du kontonummer så behöver vi ändra kontouppgifterna om du är en autogirokund. Du som betalat med faktura eller kontant behöver inte meddela oss.

Behöver jag meddela er om jag byter adress?

Ja. För att vi ska kunna nå er så är det viktigt att ni meddelar oss om ni har bytt adress, telefonnummer eller mailadress.

Jag som är 15 år, kan jag bli medlem?

Minimiålder för att träna hos oss är 15 år. För att bli medlem så behöver vi ha din målsmans godkännande. För er som inte har fyllt 18 år krävs att målsman tecknar medlemsavtalet.

Får jag någon bekräftelse när jag säger upp mitt medlemskap?

Ja. Om ni säger upp medlemskapet på plats så får ni en kopia av er uppsägningen. Mailar ni in er uppsägning så kommer det att skickas en skriftlig bekräftelse på att vi mottagit din uppsägning. Om nödvändigt så ska ni kunna bekräfta er uppsägning så spara kopian.